שעון נוכחות לעובדים בעבודה
תיקון לחוק הגנת השכר נכנס לתוקפו משפיע גם על יישום חוק שעות עבודה ומנוחה.
השינוי העיקרי בחוק הגנת השכר הוא הפיכת נטל ההוכחה מהעובדים למעביד, בתביעות שכר בבית הדין לעבודה. התיקונים שבוצעו בחוק מטילים למעשה על המעסיק חובת ניהול ורישום של שעות הנוכחות וההיעדרות בפועל עבור כל עובד ועובדת. על המעביד גם הוטלה חובת הצגה של הנתונים הללו בתלוש השכר.
במילים אחרות, המעביד חייב לנהל כרטיס נוכחות ורישום שעות, ואחת הדרכים לעשות זאת היא באמצעות שעון נוכחות. התיקון הוא בחוק הגנת השכר, אך הוא משפיע גם על חוק שעות עבודה ומנוחה שקבע כי אין צורך לרשום את שעות עבודתם בפועל של עובדים מקבוצות מסוימות (למשל מנהלים, נושאי משרת אמון אישי ועוד). התיקון בחוק הגנת השכר קובע כי יש לפרט ולדווח את שעות הנוכחות עבור כל סוגי העובדים.
כיצד יבוצע הרישום?
הרישום צריך להתבצע בפנקס שעות העבודה באופן שוטף באמצעים מכאניים, דיגיטליים או אלקטרוניים. החוק גם קובע כי אם הרישום לא ייעשה באמצעים הללו, ייחתם הרישום מדי יום בידי העובד ויאושר על ידי אדם האחראי לכך (אותו מינה המעביד).
הדרך המקובלת ביותר לבצע את הרישום הזה היא באמצעות שעון נוכחות, אך אין חובה בכך על פי החוק. ניתן לבצע את הרישום גם בדרכים נוספות (למשל באמצעות הטלפון הסלולארי של העובד, דרך ממשקים אינטרנטיים שהוקמו לצורך כך ועוד).
אתם כמעבידים מחוייבים לדאוג לנהל נוכחות ולרשום שעות על מנת להגן עליכם אם תידרשו לכך בבית הדין לעבודה.
אין להיזקק לתוכן חוזר זה מבלי לקבל עצה מקצועית מתאימה שכן אין מטרת החוזר אלא להפנות את תשומת הלב לאמור בו.
לכל שאלה נוספת, אל תהססו לפנות אלינו: 03-7106106, info@goldpro.co.il
בכבוד רב,
גולדברג פרושן ושות'
רואי חשבון
יבנה 31, תל אביב-יפו 65792